Mirs Agora onderwijs

No mans valley - Into the blue - luister terwijl je leest... deze band kent maar liefst twee Agoracoaches!!

Hoe fijn is het dat er 'onderwijs' is dat geen 'onderwijzen' betekent, maar uitgaat van het leren langs de weg van intrinsieke motivatie, het willen leren, het willen ontdekken - het verkrijgen van wijsheid door achter je nieuwsgierigheid aan te gaan.

Het weglaten van groepen naar leeftijd en niveaus - het niet opgejaagd worden door cijfers en toetsen - geholpen worden door coaches, vakexperts, ouders en eigenlijk... de hele wereld? 

Welkom in de wereld van Agora-onderwijs!

Als ouder van twee Agorakinderen draag ik het Agora onderwijs een warm hart toe. Wie wil nou niet 'Regie over eigen ontwikkeling?' Agora onderwijs zie ik als een lichtbaken voor de toekomst en de samenleving waarin we leven en waar we naar onderweg zijn.

Ik schrijf over mijn ervaringen, mijn beleving maar ook mijn vraagtekens. Dat doe ik al vanaf het begin dat ik Agora ouder werd, in 2016. Momenteel zit een van mijn kinderen op het vervolgonderwijs met diploma en de ander gaat zijn middelbare schooltijd binnenkort afronden.

Ondertussen heb ik met vele nieuwe Agorascholen kennis gemaakt en mijn ervaringen gedeeld, vragen van nieuwe ouders, coaches en initiatiefnemers beantwoord. Kortom, ondertussen word ik benaderd als 'agora-ouder-expert' met als perspectiefbril mijn organisatiekundige achtergrond en mijn invalshoek vanuit het energetisch werk.