Mirs Agora onderwijs

No mans valley - Into the blue - luister terwijl je leest... deze band kent maar liefst twee Agoracoaches!!

'Regie over eigen ontwikkeling', hoe klinkt dat? Als je wist dat er een vorm van onderwijs bestaat waar je zelf aan het stuur staat, zou je daar dan niet meteen voor kiezen? Er is zo'n vorm en die heet Agora-onderwijs! Bij Agora-onderwijs heb je geen vakken, geen toetsen, geen cijfers, allemaal zaken die je van buitenaf worden opgelegd in de veronderstelling dat 'onderwijzen' en automatiseren de enige manieren zijn om te 'leren'. Nee, Agora-onderwijs gaat uit van het leren langs de weg van intrinsieke motivatie, het willen leren, het willen ontdekken en het er een vorm aan geven die bij je past. Het gaat uit van het verkrijgen van wijsheid door kennis en ervaring die je verkrijgt door achter je nieuwsgierigheid aan te gaan. Daarbij wordt je geholpen door coaches, vakexperts, ouders en eigenlijk... de hele wereld. Het is een 'betekenisvolle' manier van leren die veel verder reikt dat het behalen van het diploma!

Mijn beide kinderen zijn Agora-kinderen! Ik heb zo'n vijf jaren geblogd voor Agora als bloggende ouder op de website van Wings Roermond van 31 januari 2017 tot en met de laatste op 9 juli 2021! Wings Agora verwijst inmiddels naar deze website waar je alle blogs kunt vinden.

Mijn dochter is bezig met vervolgonderwijs en mijn zoon is gestart met de voorbereiding van zijn VWO-examen, dus er valt nog genoeg te beleven en te schrijven. Deze blogs vind je hieronder na de datum van 9 juli 2021. 

Voor de vereniging van Agora-onderwijs heb ik bijdragen geleverd in de vorm van een blog voor het Agora E-magazine en deelname aan de trainingsdag voor coaches. Het artikel voor het E-magazine en het interview tijdens de trainingsdag vind je ook op deze pagina. 

Landelijk heb ik contact met diverse Agorascholen om hen te helpen en inspireren met mijn kijk op Agora-onderwijs, zowel vanuit het ouderperspectief als ook vanuit organisatieperspectief. De podcast Agora Amsterdam-Xplore is een vastlegging van een digitale ouderavond waar ik als 'ervaringsdeskundige ouder' vragen van ouders heb beantwoord.

Wil je sparren als ouder of ouderraad, benader me gerust! Ben je bezig met het opstarten van een nieuwe Agoraschool als initiatiefnemer, schoolleider, bestuur of coach, maak gebruik van mijn ervaringen en organisatiekundige kijk en benader me via info@mirswereld.nl