Mirs boek 'Help, ik word Agora-ouder!'

Schildering voorkant: ‘Ik ben bewust aanwezig in mijn centrum’ door Miriam Creusen. De bol in het midden staat voor onze authentieke kern van puur zijn, het creatieve lichtcentrum in de mens. Hier concentreert zich het bewustzijn, krijgt het vorm in de wereld door zelfexpressie. 

Mijn ervaringen in het Agora-onderwijs en met het Agora-ouderschap heb ik verwerkt in het boek 'Help, ik word Agora-ouder!' Het is een boek over relationeel autonoom leren voor bewust ouderschap. Het boek helpt je als oriënterend Agora-ouder, als beginnend Agora-ouder, maar ook als ouderejaars ouder inzicht te krijgen in hoe je je kind de ruimte kunt geven zich als zichzelf te ontwikkelen. Waar kom je jezelf tegen en hoe ga je om met je ouderrol richting je kind? Hoe creëer je een leeromgeving thuis die aansluit op relationeel autonoom leren?

Het boek 'Help, ik word Agora-ouder!' is geschreven vanuit het perspectief van de lerende Agora-ouder en neemt je mee in het proces van het loslaten van de ouderrol die werkt binnen het traditionele onderwijs en het groeien naar Agora-ouderschap. De verhalen vertellen over de successen, vragen en twijfels die je tegenkomt als je kind naar Agora-onderwijs toe gaat en worden ondersteund door quotes van Agora-ouders en Agora-coaches. Het Agoriaanse tintje van dit boek vind je in de challenges die je helpen te reflecteren op je eigen Agora-ouderrol. Daarmee is dit boek tegelijkertijd een leesboek, een leerboek en een werkboek.

Het boek wordt op 20 september 2024 gepresenteerd op het Buurtcollege Agora Maas en Peel. Wil je daarbij aanwezig zijn? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Mel je dan aan via deze link:

Na 20 september kun je het boek hier bestellen. Mocht boeken willen reserveren, neem dan contact op via:

Recensies lezers manuscript:

Agora-ouders: 

‘Ik zou er veel aan hebben gehad in de aanloop naar Agora en het eerste jaar.’ 

‘Ik heb het boek in een ruk uitgelezen!  Wat een genot en (h)erkenning.’ 

‘Geen hoogdravende theorie, maar praktisch, begrijpelijk en herkenbaar!’

‘Miriam heeft een prachtig, persoonlijk en sprekend (hand)boek geschreven dat voor iedere ouder, maar ook voor onderwijsprofessionals, directies of bestuurders, Agoriaans of niet, herkenbaar is.’ Mathijs Drummen, Agoriaans Leider Buurtcollege Agora Maas en Peel