Mirs wereld van magie

Als kind hield ik van sprookjes en verhaaltjes. Ze vormden mijn eigen wereldje en ik vond er prinsen, kastelen en magische dieren. Als meisje van vier had ik een denkbeeldig hondje, een witte poedel. Hij ging overal mee naartoe. Mijn vader deed het spel graag mee, mijn moeder had er meer moeite mee. Wat me overdag niet lukte, dat maakte ik af in mijn dromen. De wereld werd er vooral veel mooier door!

Als volwassene hou ik nog steeds van de verbeeldingskracht. Ik heb ontdekt, dat je er veel meer mee kunt, dan sprookjes verzinnen. Je verbeeldingskracht is de sleutel tot het creëren van je eigen werkelijkheid en de toegang tot het universum. Er zit magie en creatie in het inzetten van je verbeeldingskracht. Er is veel informatie te vinden buiten het rationele, feitelijke in onze wereld.

Het leuke ervan is, dat de wetenschap, de wereld van de spiritualiteit en de oude wijsheden steeds dichter bij elkaar komen. De kwantumtheorie, de bewustzijnswetenschappen en de spiritualteit komen steeds vaker bij dezelfde uitkomst, maar vanuit verschillende invalshoeken. Het maakt me nieuwsgierig om dat wat ik vaak vanuit intuïtie ervaar ook terug te vinden in meer wetenschappelijke woorden. Ik neem je graag mee in mijn 'magische vondsten' maar in de magische wereld van de volwassene! 

Informatie uit de universele bibliotheek

Helder zien, weten, horen en voelen zijn voor velen nog onverklaarbaar, magisch, mystiek of gewoon onzin. Dat komt omdat we geleerd hebben alleen ons cognitieve brein te vertrouwen en de rest hebben uitgesloten. Is dat terecht? Is die 'andere informatie' dan echt zo onverklaarbaar of komt dat doordat we ons perspectief zo vernauwd hebben, dan we het niet meer kunnen 'zien', 'weten', 'horen' en 'voelen'? 

Lees meer »

Ben je een heks?

"Ben je een heks?" Toen ik die vraag kreeg antwoordde ik met lichte gene"Tja... ik kan af en toe wel een bitch zijn." Maar dat was niet de vraag... het ging erom of ik een 'echte' heks was? Blijkbaar deed ik iets magisch zonder me er bewust van te zijn wat leidde tot het stellen van de vraag.

Lees meer »