De Wereld van Magie

Luister naar Marco Polo van Loorena McKennitt terwijl je leest voor een magische sfeer

Magie, het woord alleen is al magisch. Magie wordt vaak gezien als toverij, het manipuleren van de werkelijkheid; een techniek die je in staat stelt gebeurtenissen te beïnvloeden door wilskracht, bovenzintuiglijke krachten en rituelen. Het wordt beoefend door magiërs, mensen met een bepaalde status; heksen en tovenaars. Magiërs voeren magische handelingen uit en geloven in een 'andere wereld'. Magie heeft daarmee in onze maatschappij al een alternatief smaakje en wordt als vreemd beschouwd en vanwege gebrek aan 'feitelijke' kennis vaak veroordeeld en afgewezen.

Magie is niet onverklaarbaar aan als je bereid bent te accepteren dat het enkel en alleen benaderen van de wereld vanuit ons hoofd, de ratio, tekortschiet. De wetenschap komt erg ver met verklaren, maar het houdt op bij het 'allerkleinste' deeltje. De afgelopen jaren komen de wetenschap, de wereld van de spiritualiteit en de oude wijsheden steeds dichter bij elkaar. Als je ‘De hele olifant in beeld’ van ‘Marja de Vries leest, dan zie je hoe de kwantumtheorie, de bewustzijnswetenschap en de oude wijsheden het eigenlijk veel over hetzelfde hebben; De wetten van het universum. Baanbrekend is de constatering dat de vorm er niet als eerste is: het is niet de fysieke wereld die ons Zijn bepaalt, maar ons Zijn dat de wereld vormgeeft. Daarmee volgt de vorm de energie en niet andersom. Je kunt met verbeeldingskracht niet alleen verblijven in wonderland, maar het ook inzetten om je eigen werkelijkheid te creëren en toegang te verkrijgen tot universum. Er zit magie in verbeeldingskracht.

Ik ben geïntrigeerd in de magische wereld. Een deel van mij voelt zich er als een soort van Tinkerbell. Ik omring me graag met fijnstoffelijke energie en strooi graag met sterrenstof. Feitelijk heb ik een opleiding eclectische energetische natuurgeneeskunde gedaan en kan ik daar een praktijk mee voeren. Maar ik voel me geen therapeut, het is voor mij te aards en te vaak te fysiek gericht. Mijn focus ligt niet op het lichamelijke zelf, de vorm, maar de signalen die ons lichaam geeft vanuit onze zielsbestemming door middel van energie. Het is ons bewustzijn dat van belang is, niet onze vorm. Maar het is wel handig als onze vorm – ons lichaam – het bewustzijn volgt en niet andersom.

Vanuit mijn opleiding(en) ben ik bekend ben met de werking van edelenen, essentiële oliën, symbolen, kruiden en planten en weet ik hoe ik een pendel, een Ankh en een kosmische schijf kan inzetten om mijn eigen krachten te versterken. Ik weet hoe krachtig gedachten, visualisatie, focus en intentie zijn. Ik hou van de helende frequenties van muziek en de wonderbaarlijke werking van geuren. Mijn voorliefde ligt bij het werken met kleuren, het licht, de helderheid en de kracht ervan.

De kleuren van de drievoudige vlam, de kleuren van het hogere hartchakra, goud, roze en lichtblauw. Vermengd tot een geheel vormen zij de violette vlam. Dat zijn de kleuren resoneren met het helder weten, zien, horen en voelen. Het voelt als het mogen werken met magie als ik ze gebruik. In mijn eigen bewustwordingsproces heb ik gemerkt, dat ik er lichtjes mee kan ontsteken bij anderen. Ik neem je dan ook graag mee in mijn magische wereld net als Tinkerbell naar Nooitgedachtland.

Magische verhalen...