Sketch of a dandy - sketch of a daddy - Luister terwijl je leest...

Je Huis als Thuis

Als je op vakantie gaat, dan lijkt alles even mooi, charmant, authentiek en bijzonder. Het is elk jaar een uitdaging om een mooi vakantiehuis te vinden; geen standaard ingericht huis met spullen van het grote warenhuis met het geel-en-blauw logo, maar een huis waarin ook echt gewoond wordt. Foto's zijn een belangrijke manier om erachter te komen of het huis goed 'voelt' en Google maps een aangename aanvulling om te kijken of dat ook geldt voor de omgeving.

Op vakantie maak je je minder druk over stof, was en koken. Met 'laissez-faire' in Frankrijk en 'dolce-far-niente' in Italië mag meer en moet minder. De inrichting van het huis is altijd als een verkenningsstocht met hopelijk enkele schatten; kleuren, lokale spullen, schilderijen en... ander servies! Ik vind het een vast en verplicht onderdeel van de vakantie! De ontdekking door het vakantiehuis en de omgeving, schatgraven naar lokale spullen, servies, groenten en fruit, marktjes en het liefst nog een verlaten ruïne met hier en daar nog wat achtergelaten huisinrichting....

Toen we ons huis kochten in 2013 en aan de binnenkant mochten werken met een 'blank canvas' bedacht ik me dat ik dat vakantiegevoel ook die andere 50 weken in het jaar wilde hebben! Niet alleen op vakantie! En hoe doe je dat? 

Tegelijkertijd heb ik geleerd dat je huis je krachtplaats moet zijn; de plek waar je niet alleen jezelf kan zijn, maar ook je kunt opladen. Welke plekken voelen goed in huis, waardoor komt het, wat vertelt je geschiedenis van het huis je en hoe onderhoud je het ook qua energie? 

Van dat alles tref je aan in mijn verhalen hieronder (under construction)