No mans valley - Into the blue - luister terwijl je leest... deze band kent maar liefst twee Agoracoaches!!

Mir's Agora onderwijs

'Regie over eigen ontwikkeling', hoe klinkt dat? Als je wist dat er een vorm van onderwijs bestaat waar je zelf aan het stuur staat, zou je daar dan niet meteen voor kiezen? Er is zo'n vorm en die heet Agora-onderwijs! Bij Agora-onderwijs heb je geen vakken, geen toetsen, geen cijfers, allemaal zaken die je van buitenaf worden opgelegd in de veronderstelling dat 'onderwijzen' de enige manier is om te 'leren'. Nee, Agora-onderwijs gaat uit van het leren langs de weg van intrinsieke motivatie, het willen leren, het willen ontdekken en het er een vorm aan geven die bij je past. Het gaat uit van het verkrijgen van wijsheid door kennis en ervaring die je verkrijgt door achter je nieuwsgierigheid aan te gaan. Daarbij wordt je geholpen door coaches, vakexperts, ouders en eigenlijk... de hele wereld. Het is een 'betekenisvolle' manier van leren die veel verder reikt dat het behalen van het diploma!

Ik startte vijf jaren geleden als bloggende ouder bij Agora Roermond. Ik heb in vrijheid mogen schrijven op de website van Agora over al mijn vragen, twijfels, onzekerheden, onderzoek, maar vooral met veel passie voor Agora-onderwijs. Elke blog komt recht uit mijn hart, schrijven lukt alleen als er vuur is om te delen, om te creëren. Ik heb mijn ervaringen gedeeld met coaches en ouders van Agora Roermond en Agorascholen in het land en hoe fijn is het om daarmee anderen te inspireren! Ik zie al deze footprints als druppels die het wateroppervlak doen rimpelen, soms met een grote plons.
Mijn dochter is geslaagd! Ze heeft een fantastische reis gemaakt de afgelopen jaren waarbij haar ontwikkeling me zoveel meer zegt dat het behaalde diploma! En met haar slagen is voor mij de cirkel rond, ik ervaar een 'been there, done that' en dat betekent dat ook mijn challenge als bloggende ouder tot een einde komt. In de jaren dat ik Agora volgde heb ik niet alleen ontdekt dat ik wil schrijven, maar ook hoe het werkt om vanuit je hart te schrijven. Daarmee voel ik me eigenlijk ook wel een beetje 'geslaagd' bij Agora, maar dan zonder papiertje. 

 

Hieronder vind je alle blogs die ook gepubliceerd zijn op https://niekee.nl/blog/ouders-bloggen.

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt, ben je enthousiast en wil je meer weten over Agora-onderwijs? Je kunt me je vragen altijd mailen via info@mirswereld.nl maar kijk ook eens op: https://www.verenigingagoraonderwijs.nl