Manifestatiekracht

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 19:51

OMT en Crisisoverleg gestopt... kunnen we ons weer focussen op het volgende probleem: economie, racisme, prinsjesdag.... Des te meer we het hebben over recessie, tekorten, achteruitgang, aantal werklozen, faillissementen, tweede golf, racisme... des te groter de kans dat het gebeurt! In marketingtermen noemen we het self-fulfilling prophecies, vanuit de kwantumtheorie 'de energie volgt waar de aandacht naartoe gaat'. In beide gevallen hetzelfde fenomeen; dat wat we denken dat gaat gebeuren heeft een grote kans gerealiseerd te worden.

Roep maar lang genoeg dat de koopkracht achteruit gaat en wat gebeurt er? We besteden minder met als gevolg achteruitgang. Wat als we dat nou eens minder doen? Of er zelfs mee stoppen, vandaag? Stoppen met proberen in perspectieven van een parabool te verklaren naar de toekomst? Alles is relatief, dat laten de cijfers van het RIVM ook zien. Net zoals je alleen iets kunt zeggen over dat wat je kunt meten ook een beperking in zich draagt.

Hoeveel ondernemers hebben de afgelopen tijd laten zien creatief te kunnen zijn? Hoe fijn was de lente tot nu toe? Fantastisch weer, fluitende vogels en een bloeiende natuur. Het is extra genieten nu de terrassen open zijn en tot mijn eigen verbazing vind ik de ruimte heerlijk! Mensen botsen niet meer tegen je op met de gewenste 1,5 meter, het slalommen in de stad is minder nodig. Bewustzijn van de ander is meer aanwezig. In die zin: dankjewel 1,5 meter!

De een-op-een aandacht die je kunt geven aan vrienden in de plaats van het samenkomen in groepen verrijkt en verdiept nu je vriendschappen. Het samenzijn met je gezin laat zien waar hechting is en waar behoefte aan vrijheid. Het kijken naar wat je echt nodig hebt doet je beseffen dat er ook veel overvloed is.

Ik weet dat we het niet allemaal ervaren in dezelfde mate, maar we leven in een rijk land dat het goed voor elkaar heeft. Er zijn vele voorzieningen om op terug te vallen, we hebben enorm veel vrijheden waaronder ook het recht om te demonstreren, je eigen mening te mogen uiten. En dan het liefst 'geweldloos'. Is het niet beter je te richten op wat je wel wil, wat er wel is in plaats van je elke keer af te zetten? Overvloed ervaren die er wel is en daarvan uit te gaan? Het lijkt me beter dat te manifesteren, dan negatieve toekomstbeelden te schetsen waar je in ieder geval in het moment van nu helemaal niks aan hebt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.