Mir schrijft

Uitsnede uit:

Schrijvende vrouw met dienstbode, een schilderij uit 1670-1671 van de Hollandse meester Johannes Vermeer

Ik schrijf al zolang ik mij kan herinneren. Op de middelbare school waren mijn agenda's dubbel zo dik aan het einde van het schooljaar. Dat gold ook voor mijn dagboeken. Van vakantie werd er altijd een vakantiejournaal gemaakt met foto's, kaarten, tickets en het bovenkantje van het jammetje. Terug van Romereis op de middelbare school maakte ik een compleet reisverslag met alle informatie die we gekregen hadden, een soort van individuele Capitoolgids. Onze reis naar Brazilië staat op nog steeds vele velletjes papier samengevat en zou eigenlijk nog ooit een echt reisverslag moeten worden.

Toch werd schrijven pas echt een ding tijdens een periode van ziekte en herstel; het gaf me de mogelijkheid om het bijzondere vast te leggen met vooral mooie anekdotes. Recent werd het een 'noodzakelijk' onderdeel om te schrijven. Er is altijd wel iets dat mijn aandacht opeist. Die aandacht moet ergens naartoe, naar woorden die voor helder maken wat er nou aandacht vraagt? Ik kan het eventjes negeren, wegduwen, maar het komt er toch altijd uit.

Van 2017 tot 2021 heb ik actief geschreven voor Agora Roermond als bloggende ouder om mijn nieuwsgierigheid, vragen en belevingen van het Agora-onderwijs te delen. Van een eerste ouderverslag werd dat steeds meer een brede kijk op Agora onderwijs. En ik kan het nog steeds niet laten om over Agora onderwijs te schrijven via mijn eigen website, hier, op deze plek. 

In 2020 ontstond tijdens de corona pandemie de behoefte om te schrijven over wat er allemaal gebeurde en wat ik daarvan vond. Ik wilde schrijven om mijn gedachten te ordenen maar kreeg ook de behoefte om te delen. Benieuwd of hier interesse voor was zond ik een paar artikelen in naar de krant met twee publicaties die ik binnen no time te pakken had, in de Volkskrant! Wow, wat een apart gevoel dat wat ik schreef ook interessant genoeg werd gevonden om te delen! 

Het is mooi als dat kan, via een landelijke krant iets mogen delen, maar schrijven is gewoon iets dat bij mij hoort en ik altijd zal blijven doen. Een deel van mijn schrijfsels belanden hier op deze website, om te delen. Ben je benieuwd naar mijn kijk op de wereld? Of naar mijn kijk op Agora onderwijs? Of zomaar spelen met woorden? Klik op de buttons en 'be inspired!'