Geroosterde tomatensoep

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 21:23

Ik ben een echte fan van soepen, het liefst zelfgemaakt! Deze geroosterde tomatensoep is super gemakkelijk te maken en heerlijk qua pure smaken. Hij is Fodmap-vrij als je de knoflook en ui weglaat en vervangt door bijvoorbeeld bosui (groene gedeelte) en knoflookolie gebruikt. Ook heb ik de rietsuiker een keer vervangen door kokosbloesemsuiker. Door de vervangingen is de knoflook minder nadrukkelijk aanwezig en de suikersmaak iets minder, maar het doet niks af aan de soepsmaak zelf!

Ingrediënten 2-3 personen

1 kg trostomaten

1 witte ui (zoet) of bosuitjes (groene deel)

1 teentje knoflook (heel laten) of vervangen door knoflookolie

2 tl gedroogde oregano

1 1/2 - 2 tl rietsuiker of kokosbloesemsuiker

2,5 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

zout en peper

(basilicum)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor (210 graden celsius). Kies een wat diepere bakplaat en gebruik steviger bakpapier.

2. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien en de knoflook. 

3. Verdeel de tomaten, uien en knoflook over de bakplaat.

4. Bestrooi de tomaten, uien en knoflook met de oregano, suiker, zout en peper.

5. Druppel de olie en azijn eroverheen.

6. Meng alles goed door elkaar en bak het ca. 20 minuten in de oven.

7. Laat alles afkoelen. Pak het bakpapier op en schenk de tomaten, uien en knoflook met het sap in een blender. Je kunt ook nog basilicumblaadjes toevoegen voordat je gaat pureren.

8. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

 

Serveertip: glutenvrij brood met avacadopuree, kerstomaatjes, bosui en basilicum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.