The fellowship of the ring - soundtrack - concerning hobbits - luister terwijl je leest...

 

 

Thuis zijn, wat is dat eigenlijk?

Het is de plek waar je woont, de plek waar je je veilig voelt, op je gemak en geborgen. Het is ook je lijf als huis voor je ziel!

Je thuis voelen is je op je gemak voelen. Thuis geeft je de mogelijkheid om geheel jezelf te zijn.

Wat vertelt een huis je van iemand die er woont? Het soort huis, het gebruik van kleuren, de keuzes voor meubels en accessoires? In vele huizen zijn de inrichting en het kleurgebruik 'up-to-date', ze laten zien wat in is en wat niet, hoe je erbij hoort en hoe niet.

Je thuis is ook je lijf; het is de woonplaats van je ziel. In de tegenwoordige tijd besteden we de inrichting en het onderhoud van ons lijf vaak uit aan de gezondheidszorg. Het is de huisarts of de specialist die ons mag vertellen hoe we het moeten repareren; de voedingscoach die ons vertelt wat goede voeding ervoor is en de personal trainer hoe het lijf fit blijft. Daarnaast volg je de mode en zorgt ervoor te passen in het sociaal wenselijk beeld. 

Velen voelen zich in deze gehaaste tijd niet 'thuis', niet in hun huis en niet in hun lijf! We besteden veel uit als het gaat om het inrichten, schoonhouden, onderhouden en repareren van onze huizen. Een thuis als huis voor je lijf is net zo goed een weerspiegeling van je eigen unieke zelf en daarmee net zo 'kwetsbaar' als het lijf als huis voor je ziel. Het laat zien wat voor jou belangrijk is, hoe je je veilig voelt en waar je blij van wordt. Hoe je ontspant en uitrust of je flow ervaart in je hobbie. De kleuren laten zien wat je nodig hebt en de inrichting weerspiegelt net zo goed je stijl als de gekozen kleding die je draagt. 

Je lijft geeft je de signalen waar het last van heeft en wat het nodig heeft aan aandacht en hoe. Het is het controlepanel van wat er in en om jou gebeurt en laat je dat ervaren door voelen, emoties en pijntjes. Het geeft aan wat je 'afwijkt' van wat standaard is en waar je uniciteit iets nodig heeft om authentiek te blijven.

Op deze pagina's vind je hoe mijn huis mij weerspiegelt en wat mijn lijf mij allemaal te vertellen heeft.