The fellowship of the ring - soundtrack - concerning hobbits - luister terwijl je leest...

"Ik voel me hier thuis!" is een compliment voor de verkoper van een huis of als je bezoek krijgt en mensen dat zeggen over jouw huis. Maar wat betekent het eigenlijk? Wat is je 'thuis' voelen'?

Gaat het dan over het huis, de inrichting, de sfeer of dat iets enorm goed bij jou past en wat is dat dan? Veiligheid? Herkenning? Knusheid? 

Ik heb een hele duidelijke voorkeur voor kleuren in een huis, ik val niet op te strakke en kleurloze inrichting en beoordeel een plek vooral op sfeer en wat voor gevoel het bij me oproept. Ik hou ervan me geborgen en veilig te voelen en warm. Ook vind ik het belangrijk dat ik ruimtelijkheid ervaar en een relatie met de natuur buiten. Ik ben geen stadsmens; Ik zoek de drukte liever op wanneer ik daar behoefte aan heb en woon rustig en landelijk, maar ook niet te landelijk. Ik hou van verwondering en ben visueel ingesteld. Ik hou van 'stillevenshoekjes'. Iets waar ik naar kijk en er onmiddellijk een verhaaltje start in mijn hoofd. Ook wil ik flow ervaren in mijn huis en reinig ik het vaker energetisch. Dit alles zie je terug in mijn inrichting, de keuze voor meubels en kleuren en de wijze waarop ruimtes gebruikt worden. Hoe zit het bij jou? Weerspiegelt jouw huis jou?  

Hoe voed je je lijf? Weet je wat goed voor je is en wat niet? Hou je daar rekening mee met boodschappen doen en koken en als je uit gaat eten? 

Je vindt in Mirs thuis mijn verbinding met mijn huis en mijn woonomgeving, en een aantal van mijn favoriete recepten afgestemd op hoe mijn lijf zich wil voeden.