The fellowship of the ring - soundtrack - concerning hobbits - luister terwijl je leest...

Thuis zijn, wat is dat eigenlijk?

Je huis is de plek waar je woont, de plek waar je je veilig voelt, op je gemak en geborgen.

Thuis zijn betekent ook je lijf kennen en het onderhouden als huis voor je ziel!

Je thuis voelen is je op je gemak voelen in je omgeving.

Thuis geeft je de mogelijkheid om goed voor jezelf te zorgen!

Wat vertelt een huis je van iemand die er woont? Het soort huis, het gebruik van kleuren, de keuzes voor meubels en accessoires? In vele huizen zijn de inrichting en het kleurgebruik 'up-to-date', ze laten zien wat 'in' is en wat niet, hoe je erbij hoort en hoe niet. Hoe weerspiegelt jouw huis wie je bent? 

Je thuis is ook je lijf; het is de woonplaats van je ziel. In de tegenwoordige tijd besteden we ons lijf vaak uit aan de gezondheidszorg. Het is de huisarts of de specialist die ons mag vertellen hoe we het moeten repareren; de voedingscoach die ons vertelt wat goede voeding ervoor is en de personal trainer hoe het lijf fit blijft. Daarnaast kleed je je lijf volgens de mode en zorg je ervoor te passen in het sociaal wenselijk beeld. Hoe weerspiegelt jouw lijf jouw ziel?

Je woont en verblijft in een omgeving waarin je je thuis voelt; in de natuur of in een stedelijke omgeving. Hoe stap jij 's morgens de deur uit en wat gebeurt er als je dat doet? Ben je verwonderd of verveeld? Loop je snel door of niet? Voel jij je senang in je omgeving? 

Net zoals velen ben ik bezig met gewicht en voeding, met gezondheid en voeding en met 'lekker leven'. Wat als die drie ooit eens bij elkaar kunnen komen? In ieder geval doe ik toch vaak genoeg pogingen om lekker, voedzaam en gezond te combineren. Lees mijn 'aangepaste' recepten!