Er is niks magisch aan magie

Gepubliceerd op 31 mei 2022 om 19:14

Magie wordt vaak gezien als toverij, het manipuleren van de werkelijkheid; Een techniek die je in staat stelt gebeurtenissen te beïnvloeden door wilskracht, bovenzintuiglijke krachten en rituelen. Het wordt beoefend door magiërs, mensen met een bepaalde status; heksen en tovenaars. Magiërs voeren magische handelingen uit en geloven in een 'andere wereld'. Magie heeft daarmee al aantrekkingskracht op zich. 

Heks, godin, priesteres, natuurgeneeskundig therapeut... het raakt aan al datgene wat onze maatschappij als alternatief en vreemd beschouwt en vanwege gebrek aan 'feitelijke' kennis vaak veroordeelt en afwijst. Het is echter de oudste vorm van wijsheid die je maar kunt bedenken...

De wetenschap komt erg ver met verklaren, maar het houdt op bij het 'allerkleinste' deeltje. Ook daar kan een wetenschapper niet meer verklaren hoe het is ontstaan en waaruit. Daar komen bij het 'iets' en het 'niets' en 'alles is energie' van Einstein, bij de kwantumtheorie.

 

Universele WIFI

Er zijn verhalen over het tegelijkertijd op meerdere plaatsen doen van eenzelfde uitvinding, over het leren van het kraken van noten door apen op meerdere plekken tegelijkertijd. We kijken er niet meer van op als iemand ons belt op het moment dat we net aan iemand denken of als een oude kennis plotseling contact opneemt als we het net over hem hebben gehad de avond ervoor aan de eettafel. Toeval? Telepathie? Mindfuck? We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we een foto van iemand kunnen zien die aan de andere kant van de wereld op vakantie is. Als we inloggen dan kijken we er niet van op, dat binnen een seconde we een inlogcode ontvangen op onze telefoon. Allemaal zonder draadje, stekker, stopcontact.

Kunnen we accepteren dat er ook een 'universele WIFI' is? Dat 'iets' en 'niets' zo dicht bij elkaar liggen en eigenlijk hetzelfde zijn, dat we ook deze energie als informatie kunnen oppikken en zelfs kunnen transformeren?

@LodewijkDekker #LodewijkDekker


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.