Ben je een heks?

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 10:10

"Ben je een heks?" vroeg L. Met lichte gene antwoordde ik: "Tja... ik kan af en toe wel een bitch zijn." Hij begon te lachen en zei: "Dat is niet wat ik bedoel.. Ik bedoel: ben je 'echt' een heks?" Een heks? Met heks zijn bedoelde hij mijn helder weten en helder zien, iets wat ik automatisch gebruikte zonder me er bewust van te zijn. Ik schrok er wel van, dat woord 'heks' maar vond het wel grappig om alles wat vanuit mijn 'andere bewustzijn' gebeurde 'heks' te noemen. Het maakte me nieuwsgierig naar vrouwelijke kracht en magie. Bovendien was ik benieuwd naar de vrouwelijke lijn van mijn moeder. Welke vrouwen waren dat eigenlijk? 

Ergens heb ik mijn hele leven al een onzichtbaar lijntje met Schotland, een groot gevoel van herkenning toen ik daar was. Alle bellen rinkelen bij Mary Queen of Scotts en haar geschiedenis. Er zat ook nog ergens een plaatje in mijn hoofd van Schotland van rond de 16e eeuw dat zich elke keer weer liet zien? 

Het kon dan ook geen toeval zijn dat ik deze vraag gesteld kreeg in maart 2021 die me hielp mijn weg terug te vinden naar mijn 'heks zijn' en het erkennen en accepteren van mijn heldere gaven. Terug naar het Licht, terug naar de magie!  

De nieuwsgierigheid naar hekserij en magie

Ik wist al langer wel iets over heksenopleidingen, de 13 manen, kruiden en zo, maar hield het nog ver van me. Ik zocht op internet naar hekserij en kwam terecht bij die ene vrouw die twintig jaar geleden het boek 'Heks' schreef, Susan Smit. Ik las daarna nog een tweetal andere boeken van haar waaronder 'De Heks van Limbricht'. Susan Smit raakt mij 'tussen de regels' door. Voor mij heeft Susan Smit magie in haar woorden. Het maakte me nog nieuwsgieriger naar de oude natuurreligies. Lezende over hekserij ging er een wereld voor mij open. Niet alleen over de heksenvervolgingen, maar vooral ook over de positie en de kracht van de vrouw. Vooral de angst voor de kracht van de vrouw en de overheersende masculiniteit gedurende eeuwen. De rol van de kerk. Het belang van het ritme van de natuur. 

In december 2021 zag ik bij de NPO een aflevering van over Maria Magdalena in de vierdelige serie 'De vrouwen van Jezus van Nazareth', eigenlijk per toeval. Kefah Allush gaat de sporen na van haar reis door Zuid Frankrijk en het maakte me nieuwsgierig naar deze bijzondere vrouw van wie alleen maar 'overleveringen' bekend zijn. Op mijn bucketlist staat het maken van een reis naar deze bijzondere plaatsen om misschien wel de mystiek te vinden die op haar bijzondere plekken is achter gebleven. Ook het uitpluizen van de achtergronden van 'De Da Vinci Code' en de vervolgfilms staan nog op het lijstje. De rol van de Katharen waar vrouw en man gelijkwaardig aan elkaar waren. Het bezoeken van grotere bibliotheken om meer te lezen over de natuurreligies, magie, mystiekscholen en de rol van de vrouw staan nog op het lijstje. Net zoals het ooit nog maken van een reis door Zuidwest-Engeland in de voetsporen van Koning Arthur en het reizen door het mystieke deel van Ierland. Ik ben op zoek naar de magie en de mystieke sferen, de bijzonderheid van de Keltische cultuur... vanuit behoefte aan verwondering en vanuit nieuwsgierigheid.

 

Wil ik mij echt 'heks' noemen?

'Ik ben een heks' is niet iets wat ik snel zal gaan roepen ook al omring ik mij heel graag met heksen en een 'hekserige' omgeving omdat dat erg als 'thuis' voelt. Ik vind het woord 'heks' vervuild door de heksenvervolgingen en de ontkrachting van oude wijsheden, de kracht van de vrouw, de nare sprookjes. Ik weet dat er verwoede pogingen worden gedaan om al die tot heks veroordeelde vrouwen (en mannen) weer in het licht te zetten. Ik was aanwezig bij het toneelspel 'De Heks van Almen', waar ik met kippenvel gevoeld heb hoe zuivering plaatsvond tijdens de voorstelling die naast toneelspel een dieper werkende systematische opstelling was. In het kader van 'karma' denk ik dat het hard nodig is om die zuivering en verlichting te brengen. Maar ik ervaar ook dat de machten en krachten die aan het werk zijn geweest nog steeds een grote schaduw over het woord werpen. 

Ik weet niet of het woord zelf dan ook nog ooit in staat zal zijn een connectie te krijgen met het Licht dat het verdient. Zelf treed ik niet als heks naar buiten omdat de 'brandstapelangst' zoals Susan Smit het noemt ook in mij voelbaar is. Bovendien worden heksen ook geassocieerd met de vierde dimensie en die is niet bepaald licht te noemen. Hoe 'noem' ik mij dan? Een priesteres van de godin? Erg hoogdravend ervaar ik dat... godin klinkt als iets verhevens... Als we naast de godin een god zetten, dan komt het alweer een stuk dichter in de buurt van de gelijkwaardigheid van man en vrouw in de oude wijsheden. Bovendien sluit het aan bij de universele wet van de dynamische balans waarin mannelijke kracht en vrouwelijke kracht met elkaar in balans blijven ontwikkelen. Ik heb kennisgemaakt met de wondere wereld van de natuurgeneeskunde en zou me ook energetisch therapeut kunnen noemen, maar dat is me eigenlijk weer veel te aards...

 

Energie is magisch! 

Hoe dan ook, ik leef vanuit mijn kern van energetisch 'weten'. Ik omring me graag met fijnstoffelijke energie in kleuren en geuren. Ik ben gevoelig voor sferen. Ik gebruik graag de kracht van edelstenen, de geuren en eigenschappen van essentiële oliën, kruiden en planten. Ik ken de hulpmiddelen als een pendel, een Ankh en kosmische schijf. Ik ken de verwondering om energetisch op afstand te communiceren. Ik ken de kracht van gedachten, focus en intentie. Ik weet hoe energie en licht kunnen verlichten, ondersteunen en verzachten. Ik 'weet', 'zie', 'hoor' en 'voel' dingen met de snelheid van het licht. Inmiddels weet ik dat het net zo bij me hoort als kunnen lopen, zitten, schrijven, lezen... Het zijn kwaliteiten zijn die iedereen bij zijn geboorte in potentie in zich heeft en kan ontwikkelen en die ik inmiddels veel bewuster kan inzetten. Ook vermoed ik dat je bij hoogbegaafden en nog 'andere gelabelden' deze ontwikkelde vaardigheden meer kan verwachten. Inmiddels heb ik ervaren hoe het oud zeer uit mijn verleden me tot voor kort klein heeft gehouden en tegelijkertijd mijn kracht en vaardigheden nog verder heeft aangescherpt. Ik schrijf dan ook graag over datgene wat me heeft gevormd als ook datgene wat ik als magisch ervaar. 

@lodewijkdekker

#lodewijkdekker @lodewijkdekker


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.