Loreena McKennitt - All Souls Night - luister terwijl je leest...

Mirs lijf, het huis voor mijn ziel!

Mijn geboortenaam is Miriam, maar ik voel me in mijn kern geraakt als ik aangesproken wordt als Mir, wat ‘vrede’ betekent in het Russisch en ‘geliefd’ als Slavische naam. Ik reageer op de kern van de mensen om mij heen, dat wat ik voel en ervaar, niet op hoe mensen zich gedragen. Het kwam niet bij me op, dat mensen een andere buiten- dan binnenkant laten zien en ik voelde me vaak naïef en afgewezen als ze anders reageerden dan ik verwachtte. Ik ben mijn eigen puurheid gaan verbergen en met aangepast gedrag heb ik proberen te voldoen met mijn buitenkant. Mijn aanpassingen gingen zover, dat mijn lichaam ingreep met ziekte en me dwong pas op de plaats te maken. Ik ben ‘vergeten’ te voelen wat mijn lichaam mij al die tijd aan signalen gaf en als ik ze al herkende, dan overschreeuwde mijn hoofd de boodschappen. Dat heeft me doen beseffen, dat het belangrijk is om weer thuis te zijn in mijn eigen lijf, mijn eigen licht weer aan te zetten. Dat betekent, dat ik weer terug in mijn lijf wil wonen, met mijn ziel als de hoofdbewoner!

Als we geboren worden zijn we puur, precies zoals we bedoeld zijn om te gaan leven. We zijn licht, staan in een rechte lijn tussen universum en aarde en ons lichaam is het huis waarin onze ziel woont. Ons lichaam staat recht in zijn verticale as en heeft nog de ‘oorspronkelijke software’ van onze ziel. Al na de geboorte worden we beïnvloed door alles wat om ons heen gebeurt. Alles wat we in ons leven ervaren slaan we op in ons huis in de vorm van energie en informatie en meestal gaat dat gepaard met steeds minder onze binnenkant aan de buitenkant laten zien en met lichamelijke klachten. 

We stappen uit de spotlight, onze verticale as en onze software wordt met verschillende updates aangepast, verwijderd van de oorspronkelijke. Vaak gebeurt dat onopgemerkt, velen van ons zijn zich weinig bewust van ons lijf, totdat het klachten geeft.

Als we ons huis schoon houden, dan is er veel meer ruimte voor onze ziel om zijn missie te kunnen uitvoeren, om heel te zijn. Voor je lichaam betekent dit, dat je mag luisteren naar de signalen die het geeft en aandacht schenken aan die plekken waar energie niet meer kan komen. Waar ontbreekt het licht, waar ga je uit balans, waar voel je klachten die je hinderen dat te doen wat je wil doen, om authentiek te zijn en weer in je eigen spotlight te kunnen gaan staan?

Op deze pagina vind je een aantal verhalen over mijn ervaringen in de communicatie tussen lichaam, geest en ziel - een deel daarvan gaat over de behandelperiode in het ziekenhuis.