Marco Polo - Loreena McKennitt

Mirs weg 'terug' naar het licht

 

"Ben je een heks" vroeg L mij. Met een lichte gene antwoordde ik: "Tja... ik kan af en toe wel een bitch zijn." Hij begon te lachen en zei: "Dat is niet wat ik bedoel, ik bedoel: ben je 'echt' een heks? 

Deze vraag was begin maart de start van mijn weg 'terug' naar het licht, blijkbaar onontkoombaar en 'de bedoeling'.

Ik vond het wel grappig en alles wat vanaf toen onder de noemer 'niet feitelijk, niet verklaarbaar, maar het werkt wel' viel, viel ook onder de noemer heks. Sinds medio september weet ik zeker dat de dingen die ik doe en de wijze waarop ik 'onverklaarbaar' dingen weet, zie en voel, onder de noemer 'hekserij' vallen. Ik zou dus kunnen zeggen: Ik ben echt een heks!

Het woord heks bevalt me niet zo, het is zo vervuild door de heksenvervolgingen en de ontkrachting van oude wijsheden, de kracht van de vrouw, de nare sprookjes, dat ik zelf ook bij het woord nog steeds een lelijke vrouw met een wrat op haar neus zie in een zwarte jurk, met een punthoed en een kat op haar schouder. Ik verwacht niet dat het woord ooit nog in staat zal zijn een connectie te krijgen met de lichtheid die het verdient. De belangrijkste heksenwet is 'doen wat je wil zonder een ander te schaden' en alleen al die regel zou zoveel beters in de wereld kunnen brengen als we dat allemaal zouden naleven.

Wat ben ik dan? Een priesteres van de godin? Dat brengt in ieder geval al een veel mooier plaatje in mijn hoofd, maar klinkt het niet erg verheven? Priesteres heeft daarnaast wel een heel erg concrete link naar geloof en daaraan verbonden rituelen. Godin klinkt als iets onbereikbaars, te hoog om naar te streven, maar als we daarnaast een God zetten, dan komt het alweer een stuk dichter in de buurt van de gelijkwaardigheid van man en vrouw in de oude wijsheden. Ik heb kennisgemaakt met de wondere wereld van de natuurgeneeskunde en zou me ook energetisch therapeut kunnen noemen. Maar ja, dat therapeutische hè, dat ligt me niet zo lekker. 

Wat bij mij hoort is dat ik me graag omring en werk met edelstenen, geuren van hout, kruiden en planten. Ik weet hoe ik kan werken met een pendel, met een ankh en kosmische schijf. Ik zie waar iemand licht kan gebruiken in zijn lichaam en kan met de intentie van het licht dat daar naartoe brengen. Ik 'weet' en 'zie' dingen met de snelheid van het licht. Ik kan het energieveld om iemands lichaam zien. Het zijn kwaliteiten die ik bij geboorte heb meegekregen en die ik gedurende mijn leven verder ontwikkeld heb. Het staat er nu zo gemakkelijk maar het heeft wel wat stappen gekost om dit te omarmen en het 'normaal' te vinden. Ik deel graag mijn weg van bewustwording, dat het blijkbaar de bedoeling is, dat wat ik van nature kan 'gewoon' te gaan doen.