De weg terug naar magie

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 20:25

Capercaillie - Breisleach - luister terwijl je leest...

"Ben je een heks" vroeg L mij. Met een lichte gene antwoordde ik: "Tja... ik kan af en toe wel een bitch zijn." Hij begon te lachen en zei: "Dat is niet wat ik bedoel, ik bedoel: ben je 'echt' een heks? 

Wat heks zijn inhoudt, dat wist ik niet precies en het was een woord dat ik niet snel zou roepen in relatie tot mijzelf. Ik had wel gehoord van heksenopleidingen en de 13 manen, maar gooide dat ver van mij. Maar... de nieuwsgierigheid was er!

Bovendien was ik benieuwd naar de vrouwelijke lijn van mijn moeder. Welke vrouwen waren er eigenlijk voor haar en mijn oma en waar kwamen ze vandaan? 

Waarom had ik in ik Schotland zo'n enorm groot gevoel van herkenning, gingen alle bellen rinkelen bij Mary Queen of Scotts en zat er een plaatje in mijn hoofd van Schotland van rond de 16e eeuw?

Ik vond het 'toeval', kon er niks mee en liet het links liggen. Tot L deze vraag stelde in maart 2021 en de weg terug naar magie daarmee startte. Iets wat blijkbaar onontkoombaar was en absoluut de bedoeling. 

Ik vond het wel grappig en alles wat vanaf toen onder de noemer 'niet feitelijk, niet verklaarbaar, maar het werkt wel' viel, viel ook onder de noemer heks. Lezende over hekserij en dan met name de boeken en website van Susan Smit viel me op dat ik veel herkende in haar beschrijvingen en haar eigen zoektocht. Ik zou dus kunnen zeggen: Ik ben echt een heks!

Toch is dat niet het woord dat ik zelf zou willen gebruiken. Het woord is zo vervuild door de heksenvervolgingen en de ontkrachting van oude wijsheden, de kracht van de vrouw, de nare sprookjes, dat ik zelf ook bij het woord nog steeds een lelijke vrouw met een wrat op haar neus zie in een zwarte jurk, met een punthoed en een kat op haar schouder. Er worden verwoede pogingen gedaan om al die tot heks veroordeelde vrouwen (en mannen) weer in het licht te zetten, maar de machten en krachten die aan het werk zijn geweest werpen nog steeds een grote schaduw op het woord. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren dat het woord ooit nog in staat zal zijn een connectie te krijgen met de lichtheid die het verdient. Bovendien worden heksen ook geassocieerd met de vierde dimensie en die is niet bepaald licht te noemen. Echter, als we de belangrijkste heksenwet  'doen wat je wil zonder een ander te schaden' zouden volgen, dan zou dat zoveel beters in de wereld kunnen brengen. Het lijkt me beter daar de focus op te leggen.

Hoe 'noem' ik mij dan? Een priesteres van de godin? Dat brengt in ieder geval al een veel mooier plaatje in mijn hoofd, maar klinkt het niet erg verheven? Priesteres heeft daarnaast wel een heel erg concrete link naar geloof en daaraan verbonden rituelen. Godin klinkt als iets onbereikbaars, te hoog om naar te streven, maar als we daarnaast een God zetten, dan komt het alweer een stuk dichter in de buurt van de gelijkwaardigheid van man en vrouw in de oude wijsheden. Ik heb kennisgemaakt met de wondere wereld van de natuurgeneeskunde en zou me ook energetisch therapeut kunnen noemen. Maar ja, dat therapeutische hè, dat ligt me niet zo lekker. 

Wat in ieder geval bij mij hoort is dat ik me graag omring met fijnstoffelijke energie in kleuren en geuren. Ik ben gevoelig voor sferen. Ik gebruik graag de kracht van edelstenen, de geuren en eigenschappen van essentiële oliën, kruiden en planten. Ik ken de hulpmiddelen als een pendel, een Ankh en kosmische schijf. Ik ken de verwondering om energetisch op afstand te communiceren. Ik ken de kracht van gedachten, focus en intentie. Ik weet hoe energie en licht kunnen verlichten, ondersteunen en verzachten. Ik 'weet', 'zie', 'hoor' en 'voel' dingen met de snelheid van het licht. Het zijn kwaliteiten die iedereen bij zijn geboorte in aanleg bij zich draagt en kan ontwikkelen en die ik inmiddels veel bewuster kan inzetten. Ik deel graag mijn ervaringen en eigen-wijsheid om je mee te nemen in mijn weg terug naar magie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.