Mirs Magie

Marco Polo - Loreena McKennitt - luister terwijl je leest...

"Ben je een heks?" vroeg L. Met lichte gene antwoordde ik: "Tja... ik kan af en toe wel een bitch zijn." Hij begon te lachen en zei: "Dat is niet wat ik bedoel.. Ik bedoel: ben je 'echt' een heks?" Een heks? 

Wat hij er op dat moment mee bedoelde, dat wist ik toen niet precies. Ik vond het wel grappig en alles wat vanaf toen onder de noemer 'niet feitelijk, niet verklaarbaar, maar het werkt wel' viel, viel voor mij onder de noemer heks.

Ik had wel gehoord van heksenopleidingen en de 13 manen, maar gooide dat ver van mij. Maar... mijn belangstelling was gewekt! Bovendien was ik benieuwd naar de vrouwelijke lijn van mijn moeder. Welke vrouwen waren er eigenlijk voor haar en waar kwamen ze vandaan? Wat waren hun kwaliteiten en hoe stonden ze bekend? 

Waarom had ik in ik Schotland zo'n enorm groot gevoel van herkenning? Waarom gingen alle bellen rinkelen bij Mary Queen of Scotts? Waarom zat er een plaatje in mijn hoofd van Schotland van rond de 16e eeuw dat zich elke keer weer liet zien?

Ik vond het 'toeval', kon er niks mee en liet het links liggen... totdat L deze vraag stelde in maart 2021 en de weg terug naar magie, het Licht startte. Iets wat blijkbaar onontkoombaar was en absoluut de bedoeling. 

De start van de zoektocht naar hekserij

Ik zocht op internet naar hekserij en kwam als automatisch terecht bij die ene vrouw die al twintig jaar geleden het boek 'Heks' schreef, Susan Smit, en zo ongeveer alle talkshows over haar heen kreeg die een vrouw op een bezem verwachtten. Lacherig natuurlijk en vooral vermakelijk. Ook de andere kant was er.... bedreigingen vanuit angst en geloof. Lezende over hekserij ging er een wereld voor mij open. Niet alleen over de heksenvervolgingen, maar vooral ook over de positie en de kracht van de vrouw. Vooral de 'angst' voor de kracht van de vrouw en de overheersende masculiniteit gedurende eeuwen. De rol van de kerk.

En dan binnen de religie: de bijzondere positie van Maria Magdalena, die tot de verbeelding spreekt en aanleiding is voor mystieke verhalen en verfilmingen. De roots die zover terug liggen dat we bij de natuurreligies uitkomen en de gelijkheid  van man en vrouw als God en Godin. De bijzonderheid van de Keltische cultuur... Verwondering en nieuwsgierigheid!

Het echte spreekwoordelijke kwartje viel toen ik teksten las op de website van Susan Smit. Ik herkende zoveel in haar beschrijvingen en dan niet alleen de woorden die ik las, maar ook het gevoel dat het bij mij opriep. Inmiddels heb ik ook haar boek 'De heks van Limbricht' verslonden. Susan heeft magie in haar woorden. En als zij een voorbeeld is van hekserij, nou prima dan, dan ben ik ook een heks!

 

Ben ik echt een heks en wil ik mij zo noemen?

Toch is dat niet het woord dat ik zelf actief naar buiten toe zou willen gebruiken. Het woord is zo vervuild door de heksenvervolgingen en de ontkrachting van oude wijsheden, de kracht van de vrouw, de nare sprookjes, dat ik zelf ook bij het woord nog steeds een lelijke vrouw met een wrat op haar neus zie in een zwarte jurk, met een punthoed en een kat op haar schouder. Er worden verwoede pogingen gedaan om al die tot heks veroordeelde vrouwen (en mannen) weer in het licht te zetten, maar de machten en krachten die aan het werk zijn geweest werpen nog steeds een grote schaduw over het woord. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren dat het woord ooit nog in staat zal zijn een connectie te krijgen met de lichtheid die het verdient. Zelf treed ik er niet zo graag als heks naar buiten omdat de 'brandstapelangst' zoals Susan Smit het noemt ook in mij voelbaar is. Bovendien worden heksen ook geassocieerd met de vierde dimensie en die is niet bepaald licht te noemen. Echter, als we de belangrijkste heksenwet  'doen wat je wil zonder een ander te schaden' zouden volgen, dan zou dat zoveel beters in de wereld kunnen brengen. 

Hoe 'noem' ik mij dan? Een priesteres van de godin? Dat levert in ieder geval al een veel mooier plaatje in mijn hoofd op, maar klinkt het niet erg verheven? Priesteres heeft daarnaast wel een heel erg concrete link naar geloof en daaraan verbonden rituelen. Godin klinkt als iets onbereikbaars, te hoog om naar te streven, maar als we daarnaast een God zetten, dan komt het alweer een stuk dichter in de buurt van de gelijkwaardigheid van man en vrouw in de oude wijsheden. Ik heb kennisgemaakt met de wondere wereld van de natuurgeneeskunde en zou me ook energetisch therapeut kunnen noemen. Maar ja, dat therapeutische hè, klinkt weer bijna te regulier! Wat ik weet is dat ik kan anderen kan 'verlichten' en dat past het symbool van een blauw-witte ster het beste bij mij!

 

Energie is magisch! 

Ik omring me graag met fijnstoffelijke energie in kleuren en geuren. Ik ben gevoelig voor sferen. Ik gebruik graag de kracht van edelstenen, de geuren en eigenschappen van essentiële oliën, kruiden en planten. Ik ken de hulpmiddelen als een pendel, een Ankh en kosmische schijf. Ik ken de verwondering om energetisch op afstand te communiceren. Ik ken de kracht van gedachten, focus en intentie. Ik weet hoe energie en licht kunnen verlichten, ondersteunen en verzachten. Ik 'weet', 'zie', 'hoor' en 'voel' dingen met de snelheid van het licht. Inmiddels weet ik dat het net zo bij me hoort als kunnen lopen, zitten, schrijven, lezen... Wat ik geleerd heb is dat dit geen hocus-pocus is maar kwaliteiten zijn die iedereen bij zijn geboorte in aanleg bij zich draagt en kan ontwikkelen en die ik inmiddels veel bewuster kan inzetten. Wat ik ontdekt heb is dat je vooral bij hoogbegaafden deze ontwikkelde vaardigheden meer kan verwachten. Ik laat graag mijn stem horen door erover te schrijven en neem je graag mee in mijn kijk op magie...  Heb je vragen of kan ik iets voor je betekenen? Laat het me weten onder de blog of stuur me een mailtje via info@mirswereld.nl

Mijn blogs over Magie:

Tweelingziel of symbiosetrauma?

Een tijdje geleden schreef ik over de cocktail van een onthecht gezin en hoogbegaafdheid en over het fenomeen tweelingziel. Het eerste bevond zich voor mij in de zeer reële wereld van pijn, verdriet en boosheid. Het laatste in dat andere deel van de wereld, niet tastbaar en moeilijk te begrijpen. Is het gebeuren van de tweelingziel wel zo moeilijk grijpbaar of is het wel degelijk 'vast te pakken'? Bestaat het wel of is het een vlucht uit de werkelijkheid in de spiritualiteit?

Lees meer »

Het onverklaarbare verklaard...

Helder zien, weten, horen en voelen zijn voor velen nog onverklaarbaar, magisch, mystiek of gewoon onzin. Dat komt omdat we geleerd hebben alleen ons cognitieve brein te vertrouwen en de rest hebben buitengesloten. Is dat terecht? Is die 'andere informatie' dan echt zo onverklaarbaar of komt dat doordat we ons perspectief zo vernauwd hebben, dan we het niet meer kunnen 'zien', 'weten', 'horen' en 'voelen'? Op zoek naar verklaringen die er wel degelijk zijn!

Lees meer »

Ach, die tweelingziel

Ach, die verhalen over een tweelingziel... zweverig. Gewoon verliefdheid die voor iets anders wordt aangezien. Vooral ook iets van andere mensen die dat meemaken. Als je met je beide voeten op de grond staat, dan overkomt je dat niet.

Lees meer »

Magie is... magisch!

Magie wordt vaak gezien als toverij, het manipuleren van de werkelijkheid; Een techniek die je in staat stelt gebeurtenissen te beïnvloeden door wilskracht, bovenzintuiglijke krachten en rituelen. Het wordt beoefend door magiërs, mensen met een bepaalde status; heksen en tovenaars. Magiërs voeren magische handelingen uit en geloven in een 'andere wereld'. Magie heeft daarmee al aantrekkingskracht op zich. 

Lees meer »