De wereld staat stil... jij ook?

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 20:24

Corona.... stilte.... Vanaf half maart zijn we in lockdown. Voor de een een ramp, voor de ander een zegen?

In ieder geval zien we beelden in de natuur en in de steden die we een amper een maand geleden niet voor mogelijk hadden gehouden.

Wat doet die stilte met je? Wil je ervoor op de loop of geniet je er stiekem van?

Door de intelligente lock-down zijn mensen  thuis; hele families blijven in hun eigen woning. En daar wordt werken, leerkracht zijn en kinderoppas met elkaar gecombineerd. Thuis komt alles samen. Voor de een erg druk met de wens dat zo snel mogelijk weer te veranderen, voor de ander een onverwachte verrassing met het gehele gezin samen te zijn. En wat gebeurt er ondertussen 'buiten'? Door Corona is het buiten stil.... de straten in de stad zijn verlaten en gebouwen zijn leeg. Ook in de parken in de stad is er weinig beweging. Het lijkt erop als de natuur ondertussen dankbaar gebruik maakt van de 'ontmensing' door te herstellen. Er is geen smog, Venetië was nog nooit zo schoon en een hert dartelt over het strand, verbaasd over de ruimte die het heeft. 

De wereld vertraagt... het viel me op dat buiten zijn met deze lentedagen me terugbrengt naar de herinneringen van vroeger! En dat komt volgens mij vooral doordat het tempo waarin we leven nu veel lager ligt. Er lijkt veel meer ruimte te zijn om te zien, te voelen, te beleven. Alsof we van de 5e versnelling teruggeschakeld hebben naar de 2e versnelling. Mensen gaan erop uit in hun eigen omgeving, maken een ommetje en zijn in de gelegenheid om ook overdag - waar ze normaal op het werk zijn- te genieten van de lente!

Het voelt vreemd aan om dit zo te zeggen maar alle maatregelen die ervoor zorgen dat we thuis blijven geven mij enorm veel rust. Alsof de wereld even stil mag staan. De snelheidsmeter wordt teruggedraaid. Alsof je alles indringender kunt en mag voelen. Alsjeblieft je terug stapt in een lente van vroeger. Toen je nog over alle kleine dingen verwonderd kon raken. Als je goed om je heen kijkt dan is er vaak 'van nature' harmonie. Het vergt een andere manier van kijken en het is voor mij een mooie oefening de komende tijd om harmonie, balans en kracht te zien in de dingen om ons heen en deze ook aan mijn binnenkant waar te nemen. Voor mij geldt op dit moment dan ook: stil buiten, verstilling naar binnen. 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.